Vločky ovsené celé s klíčkami 500g
Tieto celé ovsené vločky s klíčkami sú vyrobené špeciálnym technologickým postupom z naklíčeného zrna ovsa nahého, s výnimočnou chuťou a s obsahom ľahko rozpustnej vlákniny. Sú jemné, štruktúra zrna je klíčením prirodzene narušená, preto je na ich prípravu potrebný kratší čas ako u bežných vločiek. Vyrábajú sa lúpaním ovsa a naparovaním zrna. Po vyčistení hrubého zrna sa obilné zrno na niekoľko hodín vystaví najprv vlhku, potom suchému teplu v sušiarni. Pri tomto ošetrení vzniká typická orechová aróma budúcich vločiek. K výrobe ovsených vločiek s klíčkami sa ovsené jadrá sparia a na stláčacej stolici sa rozlisujú naplocho pomocou rotujúcich kovových valcov. Ovsené vločky sú výdatným zdrojom vitamínov a energie, čo ich predurčuje ako vhodnú súčasť našej stravy. V neposlednej rade chceme všetci vyzerať k svetu a preto zaradiť ovsené vločky do svojho jedálnička môže byť prvý úspešný krok. Tieto vločky vynikajúcim zdrojom bielkovín, zdravých tukov, minerálov a vitamínov. Ak máte nedostatok vitamínov B, vápnika, železa, fosforu či lecitínu, mali by ste siahnuť práve po vločkách. Hodia sa aj pri diétnom režime, pretože dokážu zasýtiť na dlhú dobu a energiu uvoľňujú postupne. Osoh z nich majú aj ľudia s vysokým cholesterolom. Ovsené vločky totiž nie sú len potravinou, ale svojím spôsobom aj liekom. Mali by sa konzumovať pri problémoch so žalúdkom alebo aj pri kožných ekzémoch. Porciu ovsených vločiek si môžete dopriať každý deň, mimoriadne je vhodná pre tých, čo majú problémy so stolicou, obsahuje totiž veľa vlákniny, ktorá dá tento problém do poriadku. Pridávajte do jogurtov, mlieka alebo vody, sú vhodné na zahustenie polievok, ale môžete ich pridať aj do fašírok, placiek a pod.
Zloženie:
Ovsené vločky.
Alergény:
Pšenica ovos – glutén.
Krajina pôvodu:
Česká Republika