Vločky špaldové celozrnné 300g
Špaldové vločky sa získavajú tak, že sa obilné zrno navlhčí v pare a potom sa lisuje. Špalda obsahuje horčík a vitamíny skupiny B, vrátane vitamínu B17. Pšenica špalda je prastará obilnina, ktorá nebola šľachtená, teda si zachovala veľké množstvo cenných látok. Obilné vločky uchovávajú väčšinu cenných látok – sacharidy, rastlinné bielkoviny, nenasýtené mastné kyseliny, minerálne látky, vitamíny i vlákninu. Chuť a textúra je podobná ovseným vločkám, no špalda dodá vareniu /pečeniu plnšiu chuť a výživu. Týmito vločkami môžete dokonca nahradiť časť mäsitej zložky pri príprave hamburgera. Kvôli nižšiemu obsahu gluténu, sú ľahšie stráviteľné. Sú vynikajúcim zdrojom mangánu, niacínu (vitamín B3), medi, fosforu a bielkovín.
Zloženie:
Špaldové vločky 100%.
Výživové hodnoty na 100g produktu:
Energetická hodnota: 1527kJ / 362 kcal
Tuky: 3,3g; z toho nasýtené mastné kyseliny: 0,8g
Sacharidy: 64g; z toho cukry: 2,8g
Bielkoviny: 13g
Soľ: 0,01g
Krajina pôvodu:
Taliansko